Kategorier
isolering

Tilskud til håndværkere og isolatører

UPDATE: Tilskudsordningen er udløbet.

Regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har den 17. marts 2009 indgået aftale om en renoveringspulje på 1,5 mia. kr. til danskere, der ønsker at renovere deres bolig. Det betyder, at det nu er muligt for private at få støtte til byggeopgaver som fx isolering af huset eller udskiftning af vinduer. Har du allerede et byggeprojekt i støbeskeen, kan du klikke på knappen herunder og modtage 3 uafhængige tilbud på opgaven fra 3 professionelle håndværkere, inden du søger om penge fra puljen.

Bestil 3 tilbud på din byggeopgave nu

Hvor meget kan du få?

Som udgangspunkt kan du søge dækning af 40 % af håndværkerudgiften, dog maksimalt 15.000 kr. samt 20 % af materialeprisen, dog maksimalt 10.000 kr. Tilskuddet til materialer er betinget af, at renoveringen er med til at nedbringe energiforbruget i din bolig. Energisparende projekter kunne fx være isolering af huset eller udskiftning af gamle vinduer, der lader varmen sive direkte ud i det blå.

Hvor skal du søge om tilskud?

Fredag den 20. marts åbnes hjemmesiden boligforbedringer.dk, hvor du kan udfylde et elektronisk ansøgningsskema. Ansøgningen skal være baseret på et konkret tilbud fra en eller flere håndværkere til fx udskiftning af vinduer eller isolering og tilbuddet må tidligst være givet den 18. marts 2009, som er dagen hvor lovforslaget blev fremsat i folketinget.

Det er en betingelse for godkendelse af ansøgningen, at arbejdslønnen til håndværkerne er udspecificeret i tilbuddet. Ligeledes er det en betingelse, at byggeprojektet er færdiggjort senest 6 måneder efter godkendelse af ansøgningen.

Følgende personer kan ansøge om tilskud:

  • Ejere af boliger
  • Andelshavere
  • Lejere i private og almene boligselskaber

Hvordan udbetales pengene?

Får du tilsagn om støtte til fx udskiftning af gamle vinduer eller til isolering af din bolig, kan du roligt gå i gang med opgaven. Når byggeriet er færdigt, er det håndværkeren der skal søge om at få udbetalt det beløb, som du har fået tilsagn til. Du skal altså ikke gøre andet end at indhente tilbud fra håndværkerne og søge tilsagn om støtte. Du skal dog være opmærksom på, at renoveringspuljen kun gælder ved indhentning af tilbud fra danske, momsregistrerede håndværkere eller virksomheder.