Kategorier
tagrenovering

Tagrensning – Nyt liv til dit tag

Hvis du kigger på dit eternit- eller betontegltag og synes, at farven har ændret sig fra den originale over i en grøn, så er det tid til en tagrensning. Alger og skidt sætter sig fast på taget og i løbet af nogle år, er taget næsten helt grønt eller grønligt at se på. Det kan heldigvis ændres med en god tagrensning efterfulgt af maling. Mange professionelle firmaer tilbyder tagrensning i Danmark, men det kan være en sand jungle at finde rundt i de mange tilbud. Hos 3tilbud.dk giver vi dig derfor 3 uafhængige tilbud på tagrensning, som du kan sammenligne inden du tager stilling til, hvilket firma du vil have til at klare opgaven.

Tagrensning få 3 uafhængigge tilbud
Få tilbud på tagrensning nu

Tagrensning – eternit

Det kan godt betale sig, at få renset og malet sit eternittag. Specielt hvis taget er lagt før 1984, for de gamle eternittage indeholder asbest, hvilket gør taget meget stærkt og holdbart. Uanset typen, vil mos og alger i løbet af en årrække nedbryde taget og gøre det porøst, hvilket svækker taget og på længere sigt gør taget utæt. Tagrensning af eternittage foregår ved, at man ført spuler taget rent for skidt og alger, for dernæst at behandle det med et middel, der holder algerne væk. Herefter kan man male taget, enten i originalfarven eller, hvis man ønsker det, i en helt ny farve.

Tagrensning – betontegl

På betontegltage kan man vælge at få pålagt en biologisk nedbrydelig algedræber, som i løbet af 4 – 8 uger nedbryder algerne. Denne behandling får taget til igen at fremstå som næsten nyt. Er der meget mos eller alger på taget, skal det afrenses med specialudstyr før det evt. kan males. Vælger man den sidste løsning, kan man fx få malet taget, så det fuldstændigt ligner glaseret tegl.

Miljøvenligt udstyr

Når man skal have afrenset sit tag, hvad enten der er tale om et tag i eternit eller betontegl, skal man altid vælge en specialist, der benytter miljøgodkendt udstyr og som kan afrense eternittaget således, at overskydende asbest ikke ender i naturen. De fleste firmaer har det rigtige udstyr, men er du i tvivl, er det altid en god idé at spørge, inden du siger ja til firmaets tilbud.

VIDEO: Hvad er prisen for en tagafrensning?