Kategorier
renovering

Statiske beregninger – få 3 uafhængige tilbud

De statiske beregninger skal være i orden, når du skal rive en bærende væg ned i dit hus. Er de ikke det, risikerer du i værste fald, at hele huset styrter sammen, når du vælter væggen. Ved at klikke på knappen herunder, kan du få 3 uafhængige tilbud fra tre forskellige ingeniører på statiske beregninger i forbindelse med nedrivning af en bærende væg.

Statisk beregning få 3 uafhængigge tilbud
Statiske beregninger få 3 tilbud

Statiske beregninger giver sikkerhed

Der er stor forskel på, hvordan nedrivning af forskellige vægge i huset skal håndteres, for at der ikke sker skader på huset under eller efter nedrivningen. Vælger du at vælte en bærende væg, kan der opstå revner og sætningsskader og du kan sågar risikere at loftet falder ned. Det er naturligvis skadeligt for bygningen, men endnu mere forfærdeligt er det, at du kan komme alvorligt til skade selv.

Inden du går i gang med at rive en bærende væg ned, er det derfor vigtigt, at du kontakter din kommune og beder om plantegningerne for dit hus. Alle Danmarks kommuner ligger inde med tegninger over samtlige bygninger i landet, så de er altså ikke svære at få fat i.
Når du har fået tegningerne hjem, skal du undersøge, hvordan huset er bygget op; hvor er der almindelige adskillelsesvægge og hvor er der bærende vægge. Er den væg, du vil vælte bærende, skal du have fat i en ingeniør, der kan lave statiske beregninger for, hvordan væggen kan rives ned, uden at det skader resten af huset.

Nedrivning af bærende væg

Når ingeniøren er færdig med sine statiske beregninger, skal der laves en plan for, hvordan væggen fjernes og hvad der skal ske undervejs i nedrivningen. Man starter typisk med at fjerne små dele af væggen, hvorefter man sætter afstivere, kaldet ”soldater” ind til at holde loftet oppe og efterhånden som væggen fjernes, sættes flere ”soldater” ind.

Når væggen er væk, monteres en stålbjælke på tværs i toppen af hullet og det er herefter den, der afholder loftet og etagen ovenover i at falde ned. Når bjælken er monteret kan ”soldaterne” fjernes. Denne fremgangsmåde gælder kun for bærende vægge. Almindelige adskillelsesvægge kan fjernes uden brug af ”soldater” og stålbjælker.

Priser for statiske beregninger

Priserne for statiske beregninger ligger ca. mellem 5.000-10.000 kr. Prisen afhænger dog af mange faktorer derfor anbefaler vi altid at man får et konkret tilbud på sin opgave. Til information kan det nævnes at en ingeniør koster mellem 750-1.200 kr. i timen.